Vă oferim o gamă largă de pește și fructe de mare de cea mai înaltă calitate și prospețime.
Fish Cakes with Vegetables

Ai primit deja cel mai frumos cadou din viaţa ta: un bebeluş perfect, sănătos, frumos şi fericit! Partea cea mai grea de-abia de acum vine: să îl creşti şi să îi oferi cel mai bun start în viaţă. Nicidecum nu te-ai gândit că deciziile tale pot impacta la un nivel aşa de înalt evoluţia unei fiinţe umane. Cu siguranţă orice părinte a trecut şi prin etapa alegerii celei mai importante alimentaţii pentru copilul său.

Când să încep diversificarea cu peşte a alimentaţiei copilului?

Acum ceva vreme, peştele a fost considerat un aliment nepotrivit de introdus în alimentaţia copilului sub 1 an din cauza potenţialului său pentru reacţii alergice. Recent, însă, Academia Americană de Pediatrie a făcut o revizuire cuprinzătoare conform noilor studii şi a stabilit că întârzierea introducerii alimentelor cu potenţial alergenic (printre care se numără şi peştele) nu a avut niciun impact pozitiv asupra prevenirii alergiilor.

Prin urmare, peştele poate fi introdus în alimentaţia copilului începând cu vârsta de 6 luni.

Ce peşte este sigur pentru copilul meu?

Cel mai bun raspuns la această întrebare este şi unul simplu: peştele proaspăt! Găseşti aici toate indiciile alegerii celui mai proaspăt peşte.

Însă prospeţimea este doar unul dintre indicatorii alegerii unui peşte potrivit. Trebuie să ai în vedere că nu orice peşte este potrivit la o vârstă atât de fragedă. Evită peştii de acvacultură, cei cu carnea roşie sau cei cunoscuţi pentru conţinutul mare de mercur.

Alege întotdeauna un peşte sălbatic, cu carne albă şi conţinut scăzut de mercur, dar şi cu puţine oase. Noi îţi recomandăm bibanul, dorada sau John Dory, pe care îi găseşti mereu proaspeţi la George’s Fisheries. Alege serviciul complet de filetare (fără oase şi fără piele) pentru a oferi cea mai sigură şi savuroasă experienţă pentru copilul tău.

Cantitatea de peşte recomandată în alimentaţie

Este indicat să începi diversificarea cu doar o masă de peşte pe săptămână. Dacă totuşi medicul pediatru îţi recomandă 2 sau 3 mese pe săptămână, asigură-te că oferi acelaşi tip de peşte de fiecare dată. Evită, de asemenea, să introduci mai multe alimente noi în aceeaşi săptămână. Astfel, vei putea depista exact care este cauza unor eventuale reacţii alergice. În funcţie de apetitul copilului tău, îi poţi oferi până la 100 de grame de file de peşte la o masă.

Moduri de preparare a peştelui pentru copiii mici

Fileul de peşte fără piele şi fără oase se poate prepara foarte simplu la abur, fiert, copt sau la cuptor. Se poate consuma ca atare, însă îl poţi combina şi cu alimente deja introduse şi acceptate de copil, cum ar fi: pireuri de legume, orez, lapte. Cerul este limita când vine vorba de imaginaţie şi de variante de gătire.

Nu-ţi face griji dacă ai cumpărat un peşte întreg. Cu siguranţă îl poţi folosi pentru a pregăti o masă delicioasă pentru întreaga familie. Cu toţii merităm ce e mai bun, indiferent de vârstă!

Te aşteptăm la George’s Fisheries cu cel mai proaspăt peşte pe care ţi-l putem pregăti după bunul plac: eviscerat, filetat, butterfly, bărcuţă, numai bun să-l bagi în cuptor sau pe gratar. Iar dacă vrei să petreci mai mult timp cu familia, îl putem şi găti pentru tine. Dacă mai adaugi că îl livrăm proaspăt în Bucureşti şi în zonele limitrofe, succesul e garantat şi pofta dată jos din cui!

Comandă acum produse fresh sau gătite de bucătari iscusiți pe www.georgesfisheries.ro! Ne poți contacta și telefonic apelând: 0771 299 335 sau prin intermediul Formularului de contact.

Un articol George’s Fisheries