Vă oferim o gamă largă de pește și fructe de mare de cea mai înaltă calitate și prospețime.
Peste proaspat

Cu siguranţă ţi-ai pus de multe ori această întrebare. În plus, nici nu ar trebui să pleci la cumpărat de peşte fără să ai informaţiile de bază la tine.

Iată care sunt indiciile pe care trebuie să le urmăreşti atunci când cumperi peşte:

Aşa cum e şi cu oamenii, ochii nu mint niciodată. Un peşte proaspăt se cunoaşte după ochii limpezi, bine conturaţi şi sclipitori. Când încep să se tulbure, vei şti că acel peşte a depăşit ceva zile de la pescuit. În plus, ochii ar trebui să fie bine aşezaţi pe orbite, nicidecum înfundaţi sau opaci.

Carnea unui peşte proaspăt este fermă şi îşi revine repede la forma iniţială dacă a fost uşor apăsată cu degetul. Ştiai că la George’s Fisheries poţi solicita o mănuşă de unică folosinţă pentru a verifica fermitatea cărnii?

Branhiile trebuie să aibă o culoare aprinsă, roşiatică la cele mai multe specii şi să se dezlipească cu uşurinţă de cap, iar pielea trebuie să aibă o culoare strălucitoare, «umedă». Un peşte uscat nu este alegerea potrivită. El a stat prea mult timp în vitrină şi şi-a pierdut din prospeţime.

Ultimul lucru, dar nu cel din urmă şi poate cel mai cunoscut indiciu al unui peşte trecut de termenul de valabilitate, este mirosul… Chiar dacă suntem în plină pandemie şi cu masca pe gură şi pe nas, un miros de peşte expirat va trece prin orice filtru.

Ştim cu toţii că peştele este un aliment uşor perisabil care, dacă este consumat vechi, poate crea grave probleme de sănătate. Mai mult decât atât, cu cât trece mai mult timp de la data pescuirii, cu atât peştele îşi va pierde din calităţile nutritive, dar şi din gustul lui minunat.

Te așteptăm la George’s Fisheries!

Te aşteptăm la George’s Fisheries cu cel mai proaspăt peşte pe care ţi-l putem pregăti după bunul plac: eviscerat, filetat, butterfly, bărcuţă, numai bun să-l bagi în cuptor sau pe gratar. Iar dacă vrei să petreci mai mult timp cu familia, îl putem şi găti pentru tine. Dacă mai adaugi că îl livrăm proaspăt în Bucureşti şi în zonele limitrofe, succesul e garantat şi pofta dată jos din cui!

Comandă acum produse fresh sau gătite de bucătari iscusiți pe www.georgesfisheries.ro! Ne poți contacta și telefonic apelând: 0771 299 335 sau prin intermediul Formularului de contact.